Mielipide: Päätoimittaja Mervolalta virhearvio

Päätoimittaja Mervolalta virhearvio

(Mielipidekirjoitus julkaistu Keskisuomalaisessa 28.3.2018)

Päätoimittaja Mervola otti kantaa (KSML 24.3.) puolueiden asemaan Keski-Suomessa. Hänen mukaansa SDP:n kasvot haalenivat ja sydämenlyönnit hidastuivat yhden henkilövaihdoksen takia.

Olemme asiasta eri mieltä.

Ensinnäkään mikään puolue, missään maakunnassa ei ole vain yhdet kasvot tai yksi ihminen. Jokainen puolue tarvitsee toimiakseen aktiivisen jäsenistön ja toimeliaat päätöksentekijät. Puolueiden työntekijäthän toteuttavat sitä toimintaa, jonka piirien päättäjät linjaavat.

Hämmästelemme sitä, että päätoimittaja kykenee arvioimaan SDP:n piirin yhtä työntekijää näin tarkasti ilman, että hän on seurannut läheltä kyseisen ihmisen työtä.

Emme ole Mervolaa tavanneet niillä lukuisilla kierroksilla, joita olemme yhdessä piirimme työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa tehneet ympäri Keski-Suomea. Maakunnassa tällaiseen vähättelevään puheeseen ei nimittäin törmää.

Emme tiedä, kenen tai keiden arvioon päätoimittaja kantansa perustaa. Meidän kansanedustajien näkemystä aiheeseen hän ei ainakaan ole kysynyt. Ennen näin voimakkaiden, yhteen henkilöön kohdistuvien julkisten arvioiden tekemistä niin olisi ehkä kannattanut tehdä.

Susanna Huovinen

Lauri Ihalainen

SDP:n keskisuomalaiset kansanedustajat

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER