JNV Kuukauden kasvo -kirjoitus: Voimistelu koskettaa ja sykähdyttää

Pääset myös tästä linkistä lukemaan Jyväskylän Naisvoimistelijoille tehdyn Kuukauden kasvo -kirjoituksen JNV 100 vuotta -juhlavuoden merkeissä.

Lokakuun kasvo: kansanedustaja Susanna Huovinen

Voimistelu koskettaa ja sykähdyttää

Kun ajattelen voimistelua, mieleeni tulvahtaa monenlaisia mielikuvia ja muistoja. Ajattelen niitä suomalaisia uranuurtajia, jotka ovat väsymättä kehittäneet voimistelua Suomessa. Ajattelen niitä tuhansia ja taas tuhansia tunteja, joita eri tasoilla voimistelevat kansalaiset ovat saleilla, halleissa ja kentillä viettäneet. Ajattelen niitä tunteita, joita voimistelu on herättänyt voimistelijoissa ja katsojissa: iloa, riemua, liikutusta, haikeutta – koko tunteiden kirjo on usein läsnä vain yhdessä voimistelukilpailussa tai tanssinäytöksessä.

Minussa voimistelu sytyttää vahvan liekin. Kun ajattelen kaikkia harrastamiani lajeja, voimistelu on ehdoton ykkönen. Näin siksi, että juuri voimistelu on eniten muovannut kehoa ja mieltä. Voimistelun kautta olen oppinut tuntemaan ja hallitsemaan kroppani, olen oppinut nauttimaan liikkeestä musiikiin tahdissa ja mikä tärkeintä, saamaan helposti hyvän mielen liikkumalla yksin tai yhdessä toisten kanssa. Kaikissa urheilulajeissani olen oppinut iloitsemaan onnistumisista ja sietämään pettymyksiä. Ohjaajana eri lajeissa toimiminen on antanut valmiuksia moneen, ja urheilun parissa on luotu myös monia kestäviä verkostoja.

Suomalainen yhteiskunta ei tulisi toimeen ilman vahvaa kansalaisjärjestökenttää. Järjestöt organisoivat viikottain kymmenien tuhansien lasten ja nuorten, aikuisten ja ikäihmisten harrastuksia – usein vapaaehtoispohjalta. Homma ei toimisi ilman aktiivisia ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan omaa aikaansa ja osaamistaan rakkaalle harrastukselleen. Olemme kiitollisia kaikille teille, jotka teette tätä tärkeää työtä.

Haluan lämpimästi kiittää kaikkia Jyväskylän Naisvoimistelijoiden nykyisiä ja entisiä aktiiveja työstänne keskisuomalaisen ja jyväskyläläisen voimistelun ja liikunnan hyväksi. On ollut ilo seurata seuran kasvua ja kehittymistä, hienosti järjestettyjä kisoja ja tapahtumia, ja kilpailullista menestystä. Kaikkein tärkein tapahtuu kuitenkin jumppasalissa, jossa nuori tai vanha jumppakärpäsen puraisema harrastaja kokee elämyksen: uskalsin, osasin, onnistuin!

Onnea Suomi 100! Onnea JNV 100!
Susanna Huovinen
Kansanedustaja

 

 

 

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER